Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - پریسا نوری: پرنده‌ای باشکوه با چشمانی درشت نارنجی و پرهای مخملی که با همه زیبایی و غرور، اخلاق خاصی دارد و به هیچ وجه حاضر نیست در اسارت تخم‌گذاری کند. از این رو جوجه‌دار شدن شاه بوف باغ پرندگان اتفاق کمیاب و فرخنده‌ای است و کارکنان باغ پرندگان هرماه به این مناسبت برای جوجه‌ها جشن تولد نمادین برگزار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته پیش به مناسبت ۴ ماهگی جوجه‌های شاه بوف به باغ پرندگان رفتیم.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

تولد ۴ جوجه شاه بوف

محوطه جشن تولد جوجه‌های شاه بوف، فضایی چمن کاری شده و سرسبز  است که با حصارهایی آهنی از درختان پهن برگ و سوزنی جدا شده است. روی حصارها، عکس‌های تولد یک ماهگی جوجه‌ها آویزان است و کنار قفسی که جوجه‌های‌ شاه بوف در آن نگهداری می‌شوند با بادکنک‌های رنگی و آویزهای طلایی تزئین شده است.

کیک تولد بزرگی که عکس ۴ جوجه شاه بوف روی آن نقش بسته روی میز است و کارکنان باغ که تنها میهمانان جشن هستند، در فاصله دورتر از قفس نشسته‌اند. جوجه‌ها در ۴ ماهگی شباهت بسیاری به پرنده بالغ دارند اما از نظر وزن و قد بسیار کوچکتر از مادرشان هستند. نام جوجه‌ها را در بدو تولد شنگول و منگول و حبه انگور و نهان گذاشته‌اند.

«سام عسگری» جوانی که تخصصش پرورش و تربیت پرندگان وحشی است، در حالیکه یکی از جوجه جغدها را که نامش «حبه انگور» و از بقیه رام‌تر است، روی دستانش نگه داشته می‌گوید:‌ «وقتی جوجه جغدها به دنیا آمدند ما فکر کردیم ۳ تا هستند و اسمشان را مثل سه گانه‌های داستان‌ کودکانه بزبزقندی، شنگول و منگول و حبه انگور گذاشتیم، اما خیلی زود متوجه چهارمین جوجه شدیم که خودش را گوشه لانه و زیر پروبال مادر پنهان کرده و از دید ما نهان بود برای همین نام او را «نهان» گذاشتیم.»

روزی ۴۰ موش و بلدرچین می‌خورند

حبه انگور در حالی که روی دست پرورش‌دهنده‌اش جابه‌جا می‌شود، پرهای مخملی‌اش را تکان داده و با دقت به تصویر یک ماهگی خود و خواهر و برادرانش روی کیک خیره شده است. شاید هم هوس کرده نوکی به خامه‌های روی کیک بزند و طعم آن را مزه کند. عسگری که متوجه نگاه خیره جوجه جغد شده، درباره تغذیه آنها می‌گوید: «جغد از گونه گوشتخوار است و علاقه بسیاری به گوشت موش و بلدرچین دارد. خوشبختانه ما در این باغ هم غذای آنها را پرورش می‌دهیم و مشکلی از این بابت نداریم.»

او ادامه می‌دهد: «این جوجه‌ها از بدو تولد هر دو ساعت یک موش چاق و چله یا بلدرچین می‌خورند و حتی شب هم باید غذا بخورند، یعنی روزی ۴۰ موش و بلدرچین باید غذای یک شبانه‌روزشان آماده کنیم.»

او که تبحر خاصی در دست آموز کردن پرندگان دارد، درباره ویژگی‌های این موجود می‌افزاید: «این جوجه‌ها الان در ۴ ماهگی حدود ۲ کیلوگرم وزن دارند و هنوز جنسیتشان مشخص نیست. یک سال و نیم طول می‌کشد که یک پرنده بالغ شوند؛ در آن صورت طولشان در حالت نشسته بین ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر و در هنگام پرواز به ۲ متر می‌رسد.»

تلاش ۲ ساله به ثمر نشست

اما چرا تولد جوجه‌های شاه بوف در باغ پرندگان اهمیت دارد؟ مهندس «مجید قبادی» مدیرعامل شرکت توسعه آوران تجارت آروین و بهره‌بردار باغ پرندگان اینطور پاسخ می‌دهد:‌ «شاه بوف بزرگ‌ترین جغد ایران دومین جغد بزرگ دنیاست. پرنده شکاری کمیابی است که به هیچ وجه در اسارت، زندان و قفس تخمگذاری نمی‌کند اما از آنجا که تکثیر این پرنده اهمیت زیادی دارد ما از ۲ سال پیش که باغ پرندگان به خاطر شیوع ویروس کرونا تعطیل بود، سعی کردیم شرایط را طوری فراهم کنیم که پرنده احساس اسارت نکند تا بتواند با آرامش زادآوری کند و خوشبختانه تلاش‌هایمان ثمربخش بود و چند ماه پیش هر ۲ پرنده شاه بوف ماده که در باغ پرندگان نگهداری می‌کنیم تخمگذاری کرده و ۴ جوجه به دنیا آوردند.»

او با بیان اینکه برای نگهداری پرندگان شکاری مثل جغد و عقاب و... شرایط محیطی و دانش و تجربه لازم است، می‌گوید: «متأسفانه برخی افراد بدون داشتن شرایط، این پرندگان را در منزل زنده‌گیری یا نگهداری غیرقانونی می‌کنند و به آنها آسیب‌های غیرقابل جبران می‌زنند که نیاز است با فرهنگسازی با این موضوعات مقابله شود.»

درباره باغ پرندگان

بزرگ‌ترین باغ پرندگان خاورمیانه به مساحت ۲۳ هکتار در شمال شرق تهران و بر فراز تپه‌های جنگلی لویزان قرار دارد. در این باغ ۷ هزار پرنده در بیش از ۲۰۰ گونه متنوع از انواع پرندگان آبزی، شکاری، گرمسیری شامل پلیکان، قو، فلامینگو، درنا، اردک، طاووس، طوطی، شترمرغ و صدها پرنده کوچک و بزرگ ... نگهداری می‌شود. در بخشی از این باغ که مخصوص پرندگانی است که قابلیت پرواز دارند بزرگترین سازه توری مسقف دنیا به ارتفاع ۵۰ متر تعبیه شده و پرندگان در زیر این فنس توری آزادانه گردش می‌کنند بدون اینکه حصاری بین آنها و گردشگران باشد. باغ پرندگان تهران با ویژگی‌های منحصر به فردش، یکی از زیباترین پارک‌های موضوعی کشور و جذاب‌ترین جاذبه‌ گردشگری پایتخت است.

کد خبر 690451 برچسب‌ها منطقه ۴ مجله باغ‌های گردشگری همشهری محله حیوانات - انقراض گونه‌ها باغ پرندگان حیوانات - باغ وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۴ همشهری محله حیوانات انقراض گونه ها باغ پرندگان حیوانات باغ وحش باغ پرندگان حبه انگور شاه بوف جوجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۹۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی اله پور با بیان اینکه هر ساله تعدادی از جانوران وحشی در اثر فعالیت‌های انسانی و یا حوادث طبیعی آسیب می‌بینند، اظهار کرد: امکان نگهداری، درمان، آماده سازی و بازپروری گونه‌های با ارزش آسیب دیده جهت بازگرداندن به طبیعت یا انتقال به مراکز مجاز نگهداری حیوانات ضروری است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه سالانه بیش از هزار و ۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در استان تیمار می‌شود، گفت: فاز یک ساخت تیمارگاه چند منظوره جهت تیمار و درمان گونه‌های جانوری از محل تأمین اعتبار طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش و اسناد خزانه در مجموع به میزان یک میلیارد و پانصد میلیون ریال تأمین و اجرا شد.

وی اظهار کرد: تکمیل و تجهیز اجرای این مرکز تیمار و نگهداری با کلیه تجهیزات و امکانات مورد نیاز از نظر فضاسازی در حال انجام است.

اله پور گفت: خریداری و استقرار یک باب کانکس جهت حضور دامپزشک و معاینات اولیه با توجه به اقدامات موفق سنوات قبل و تأمین برخی اقلام دامپزشکی از قبیل ست جراحی و کالبدگشایی، میز کالبدگشایی، جعبه‌های حمل گونه جانوری، انواع سرنگ بیهوشی و غیره از دیگر امکانات تأمین شده در این پروژه است.

کد خبر 6090170

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم