Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - سحر جعفریان : اما این باغ را می‌توان بعد از تکمیل عملیات عمرانی فاز ۲ آن در سال ۱۳۹۵ در شمال شرقی پایتخت با پرندگان گوناگون یافت و از قدم زدن در آن لذت برد؛ باغی که البته شیوع کووید ۱۹ و آنفلوآنزای پرندگان، آن را به تعطیلی کشانده است و مسئولان آن، شرایط بازدید و گشت‌وگذار مجازی در آن را فراهم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترین‌های باغ پرندگان

باارزش‌ترین (گران‌ترین) پرنده: طوطی آرا
کمیاب‌ترین پرنده: شاهین جبلی، کرکس مصری (در خطر انقراض)
کوچک‌ترین پرنده باغ (از لحاظ جثه) : فنچ توت‌فرنگی و سهره
بزرگ‌ترین پرنده باغ (از لحاظ جثه) : شترمرغ
مسن‌ترین پرنده باغ: قو فریادکش، طوطی گالا، عقاب طلایی، دال سیاه، عقاب دشتی، درنای تاجدار، درنای طناز
 

پرندگان باغ و آلودگی هوای تهران

در مورد تأثیر آلودگی هوا بر پرندگان تاکنون آزمایش مدونی انجام نشده. اما واضح است که سیستم دستگاه تنفسی پرندگان نسبت به انسان حساس‌تر است. در نتیجه آلودگی هوا بر سلامت و زیست پرندگان باغ نیز آثار منفی برجا می‌گذارد. با این حال موقعیت جغرافیایی باغ پرندگان و قرارگیری آن در میان جنگل‌های لویزان و در ارتفاع بالا نسبت به شهر تهران تاحدود قابل توجهی از میزان آلودگی هوای این محدوده می‌کاهد.  
 

چطور به باغ پرندگان برویم؟  

اگر با خودرو شخصی راهی این باغ پر از پرنده می‌شوید باید از مسیر خیابان هنگام، خیابان ۳۵ متری استقلال، خیابان کوهستان یا از مسیر بزرگراه شهید بابایی به سمت شرق، بعد از خروجی هنگام، لاین کندرو شهرک امید، خیابان کوهستان حرکت کنید. اگر هم می‌خواهید با مترو سفر درون‌شهری داشته باشید باید با قطارهای خط ۲ (صادقیه‌ـ فرهنگسرا) خود را به ایستگاه‌های گلبرگ یا شهید باقری برسانید و بعد هم از تاکسی استفاده کنید. شاید هم بخواهید سفر با اتوبوس را تجربه کنید؛ بنابراین سوار اتوبوس‌های خط ۲۱۴ (پایانه شهید دستواره – پایانه افق) شوید و در ایستگاه شهرک شهید رسولی پیاده شوید و با دقایقی پیاده‌روی خود را مقابل در ورودی باغ پرندگان بیابید.  

۱۳۹۲ سال ساخت نخستین و تخصصی‌ترین باغ پرندگان کشور در تهران است.  
۳  سال طول کشید تا باغ پرندگان به افتتاح برسد.  
۲۳  هکتار مساحت باغ پرندگان از ۸۶ هکتاری فضای سبز لویزان است.  
۲  بخش یا فاز در باغ پرندگان طراحی شده است: 
۱۶/۵  هکتار مساحت فاز یک (دشتچر) ویژه نگهداری پرندگان آبزی و شکاری است.  
۶/۵  هکتار مساحت فاز ۲ (کابل و تور یا آبچر) محل نگهداری پرندگان پروازی است.  

۸۰۰۰  بال پرنده در ۱۶۰‌گونه از این گروه جانواران تخم‌گذار در باغ پرندگان زیست می‌کنند.  
۱۰۰  جوجه پرنده روزانه سر از تخم بیرون می‌آورند.  
۱۸‌متر ارتفاع این کبوترخانه خشتی است که سال ۱۳۹۱ کبوترخانه با مصالح سنتی مانند خشت، کاه و گل و به سبک معماری دوران صفویه ساخته شده است و در برابر زلزله ۸ ریشتری مقاومت دارد.  

سازه کابل و توری باغ پرندگان

۷۲۰۰‌  مترمربع مساحت سازه کابل و توری باغ پرندگان است. این سازه که بزرگ‌ترین سازه مسقف کابلی جهان نیز محسوب می‌شود با هدف ایجاد یک زیستگاه طبیعی ویژه پرندگان طراحی شده و پرندگانی که قابلیت پرواز داشته باشند در آن نگهداری می‌شوند.  
۲  بخش در سازه کابل و توری گنجانده شده است؛ بخش سازه اصلی و بخش سازه پوششی توری.  
۱۲  ستون فولادی اصلی در سازه کابل و توری استوار است.  
۴۰‌  متر ارتفاع ستون‌های فولادی سازه کابل و توری است.  
این سازه با الهام از فرم چادرهای عشایری و المان‌های مشابه موجود در معماری سنتی ایران طراحی و ساخته شده است.  
 

برج کبوترخانه 

۱۸‌متر ارتفاع این کبوترخانه خشتی است که سال ۱۳۹۱ کبوترخانه با مصالح سنتی مانند خشت، کاه و گل و به سبک معماری دوران صفویه ساخته شده است و در برابر زلزله ۸ ریشتری مقاومت دارد.  

۱۴۰‌  مترمربع مساحت مقاوم‌ترین کبوترخانه کشور در باغ پرندگان تهران است.  
 

کد خبر 655293 برچسب‌ها همشهری محله باغ پرندگان حیوانات - پرندگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله باغ پرندگان حیوانات پرندگان باغ پرندگان ترین پرنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست